DIESELTRUCK IN HET MAGAZIJN? VERVANGEN BINNEN 6 MAANDEN! | ITS Hendrion

DIESELTRUCK IN HET MAGAZIJN? VERVANGEN BINNEN 6 MAANDEN!

banner

Met ingang van juli 2020 hanteert de overheid een strikte norm voor blootstelling aan DME (dieselmotoremissies). Voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanleiding om het inspectiebeleid met betrekking tot gebruik van dieselheftrucks aan te passen.


Blootstelling aan DME, ten gevolge van gebruik van diesel aangedreven voertuigen, is schadelijk voor de gezondheid. Per 1 juli 2020 geldt voor DME daarom een wettelijke grenswaarde van 10 microgram (0,01 milligram) per kubieke meter.
Voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is de nieuwe grenswaarde één van de redenen om het inspectiebeleid met betrekking tot dieseltrucks aan te scherpen.

HET BELEID VAN INSPECTIE SZW? :
​​​​​​​EEN VERVANGINGSPLICHT VAN DIESELHEFTRUCKS IN BINNENRUIMTES!

 

VERVANGINGSPLICHT BINNEN 6 MAANDEN
Een dieseltruck die gebruikt wordt in het magazijn of de productieruimte, moet binnen 6 maanden worden vervangen. Alternatief is een elektrische heftruck, LPG-, waterstof- of aardgas aangedreven truck. Wie kiest voor een LPG-heftruck, moet die voorzien van een katalysator.

                                                           

BUITENTERREIN
Ook in andere situaties, waaronder buitensituaties, moet de werkgever diesel aangedreven voertuigen uitfaseren, zeker als daar alternatieven beschikbaar voor zijn.
In de praktijk betekent dit dat dieselheftrucks met een hefcapaciteit tot 12 ton moeten worden vervangen. Als vervanging van een dieselheftruck niet mogelijk is, moet een bedrijf dat schriftelijk kunnen onderbouwen.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Share on:     Share to Facebook Share to Facebook Share to Facebook

Naar nieuwsoverzicht

Onze producten
product
Hoogwerkers
Lees verder
Meer weten over ITS Hendrion?
Neem gerust geheel vrijblijvend
contact met ons op.