Aflevering nieuwe VOTEX BISON TRAFFIC, ERBI B.V.

banner

Op vrijdag 27 mei is de nieuwe Votex Bison Traffic 430V afgeleverd bij Erbi in Alphen aan de Rijn.

Erbi is leverancier voor op maat gemaakte keukenbladen, honderden keukenbladen verlaten wekelijks de fabriek in Alphen aan de Rijn. Duizenden bladen liggen als half fabricaat in de stellingen in het grote magazijn op voorraad. Deze bladen worden op maat gezaagd en verder bewerkt voor aflevering aan de klanten van Erbi. Hiervoor moeten de bladen in en uit de stellingen worden gebracht voor verwerking en opslag. Voor deze handelingen worden al sinds jaar en dag 4-weg zijladers gebruikt. Deze zijladers rijden tussen de stellingen door en middels een fysieke pad geleiding worden deze begeleid om zoveel mogelijk ruimte te besparen in het magazijn. Om de productiviteit nu en in de toekomst te kunnen blijven waarborgen heeft Erbi besloten om een nieuwe Votex Bison 4-weg zijlader aan te schaffen, om deze in te zetten naast de huidige al ruim 20 jaar oude Baumann EVS en EMS 4-weg zijladers. Er is besloten voor de aanschaf van een Votex Bison truck daar men weer voor jaren vooruit wil met zo weinig mogelijk service en onderhoudskosten.

De Votex Bison Traffic straalt een al kwaliteit uit. De schakeling en het hydraulieksysteem oogt zeer opgeruimd en is zeer goed bereikbaar voor de servicemensen waardoor stilstand ten behoeve van service en onderhoud tot een minimum kan worden beperkt. Het stuursysteem werkt met tandwieloverbrengingen in plaats van met kettingen zoals bij alle andere merken. Het grote voordeel van tandwielen is de geringe speling en slijtage ten opzichte van kettingoverbrengingen. Hierdoor is er nauwelijks onderhoud nodig aan het stuursysteem en wordt bandenslijtage door de zeer nauwkeurige stuurdynamiek tot een minimum beperkt. Door toepassing van zogenaamde power bags die onder het chassis zijn aangebracht, blijven de wielen van de Traffic op ieder bodemoppervlak contact houden met de ondergrond. Hierdoor blijft het chassis horizontaal en zal de mast ook op grote hoogtes verticaal blijven staan waardoor lasten altijd veilig kunnen worden gehandeld. Doordat de power bags de oneffenheden in de vloer neutraliseren krijgt men een stabiele veilige werksituatie. De Traffic is uitgevoerd met gangpadherkenning welke samenwerkt met de gangpadgeleiding. Zodra de truck in het gangpad komt schakelen de sensors het stuursysteem uit en stuurt de geleiding de truck door het gangpad. Wanneer de truck het gangpad verlaat dan schakelt automatisch het stuursysteem weer in en neemt de chauffeur het weer over.

De aan Erbi geleverde Votex Bison Traffic is uitgevoerd met een zogenaamde man-up cabine. Hier gaat de chauffeur mee naar de hoogte zodat hij altijd op iedere hoogte optimaal zicht blijft houden op de vorken en de te handelen last. Verder is de truck uitgevoerd met een touchscreen display, welke snel en eenvoudig toegang biedt voor de chauffeurs en technici tot alle functies van de zijlader. Ook alle technische informatie is zonder tussenkomst van een laptop direct uit leesbaar op dit display. Verder heeft Votex Bison de truck nog uitgevoerd met een camera aan de lange zijde van de truck zodat de chauffeur ook daar overzicht heeft op de directe omgeving. Om de veiligheid voor eventuele voetgangers en andere trucks nog meer te verbeteren is de truck verder ook uitgevoerd met 2 zogenaamde blue spots.

De eerste indruk van de mensen van Erbi die de truck hebben mogen uittesten, is het zicht, deze is significant beter dan de oude Baumann trucks. Dit geldt zowel het zicht op de te handelen lasten als zowel op de omgeving rondom de truck. Verder werkt de Traffic stiller soepeler en sneller dan de oude trucks. Kortom de mensen van Erbi zijn heel blij met hun nieuwe Votex Bison Traffic.

ITS Hendrion wenst Erbi nog vele veilige en succesvolle werkuren met hun Votex Bison Traffic.

Naar nieuwsoverzicht